latinica  ћирилица
04/07/2024 |  09:26 ⇒ 09:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Милатовић позвао на састанак лидере свих парламентарних странака

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић позвао је лидере свих парламентарних политичких странака на састанак да би их, како се наводи у позиву, упознао о закључцима његовог разговора са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом.
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе) -
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе)

Милатовић је захвалио парламентарним странкама на досадашњем залагању како би Црна Гора добила позитиван ИБАР и на, како каже, јединству које је том приликом показано.

- Посебно радује што смо свједочили јединству у Скупштини приликом усвајања ИБАР закона и окупљању око најважнијег стратешког циља за нашу државу - чланства у ЕУ. Као што сте упознати, у уторак сам на позив предсједника Европског савјета Шарла Мишела боравио у Бриселу, а након његовог одлагања већ испланиране посјете Црној Гори - навео је Милатовић у позиву.

Милатовић је навео да, имајући у виду да се Црна Гора налази у кључној етапи европског пута, сматра изузетно важним да парламентарне странке буду у потпуности информисане о закључцима разговора које је имао у Бриселу са ЕУ партнерима.

- Ово је посебно важно у контексту сложене друштвено-политичке динамике коју је, у наредном периоду, неопходно усмјерити ка остваривању што скоријег чланства земље у ЕУ... - наводи се у позиву лидерима парламентарних странака, преноси подгорички портал ЦдМ.

Састанак ће бити одржан у Вили Горица.