latinica  ћирилица
04/07/2024 |  12:48 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Сва мјеста у подгоричкој Православној гимназији попуњена у првом уписном року

Наставу у Православној гимназији "Свети Сава" у Подгорици од септембра ће похађати два одјељења првака, док ће прва генерација уписаних ученика, који од септембра крећу у други разред, бити богатија за четири ученика који прелазе у ову средњошколску установу из других школа.
Подгорица - Фото: ТАНЈУГ
ПодгорицаФото: ТАНЈУГ

Директор ове гимназије Југослав Благојевић рекао је да су у први разред уписана 44 ученика од којих је десетак носилаца дипломе "Луча".

Благојевић је изразио задовољство због заинтересованости за ову гимназију, истичући да је школа расписала конкурс за упис два одјељења и да су мјеста попуњена већ у првом уписном року.

Он је истакао да се добра пракса бриге и посвећености ове школе ученицима неће мијењати, те да са уписом сваке нове генерације расте и потреба за константним напретком како у раду, тако и у условима рада.

Пресељење у нову зграду Гимназије "Свети Сава" очекује се у септембру 2025. године, а до тада ће се као и до сада настава одвијати у за то привремено уређеном простору у згради поред цркве Светог Ђорђа под Горицом.

Гимназија "Свети Сава" основана је 2022. године. Прва генерација ђака уписана је школске 2023/24. године, када је уписано 12 ученика.