latinica  ћирилица
04/07/2024 |  13:30 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Делегација Републике Таџикистан у посјети МУП-у Српске (ФОТО)

У тродневној студијској посјети Министарству унутрашњих послова Републике Српске боравили су делегација Министарства унутрашњих послова Републике Таџикистан на челу са националим координатором за реформу полиције генерал-мајором полиције Азизулозодом Сафиалом и припадници Програмске канцеларије ОЕБС-а у Душанбеу.
Посјета МУП-у - Фото: РТРС
Посјета МУП-уФото: РТРС

- Министарство унутрашњих послова Републике Таџикистан радећи на нацрту новог Закона о полицији изразило је интерес за размјену искуства са полицијом Републике Српске у вези са трансформацијом из традиционалних у модерне полицијске снаге, са нагласком на рад полиције у заједници и рад полиције вођен обавјештајним информацијама - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Како се у саопштењу наводи, делегација Таџикистана током посјете разговарала је са руководиоцима у Министарству, а посјетили су и бројне организационе једнице, приликом чега су упознати са надлежностима, начином рада и капацитетима са којима располаже ово Министарство. Тим поводом, представници делегације изразили су своју захвалност на ангажовању Министарства унутрашњих послова Републике Српске приликом њихове посјете и задовољство презентованим радом.

Посјета делегације из Таџикистана говори у прилог чињеници да је МУП Српске препознат као респектабилна полиција, која доприноси јачању сарадње и ван граница наше земље, преносећи своја знања и искуства по питању модернизације полиције.