latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:34 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Стевандић: Они који коментаришу Српску не реагују на ратнохушкачке изјаве Хелеза и Исака (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез особа која има пресуду за лажно свједочење, те да је лажно све што ради.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Особа пресуђена од Суда БиХ зато што је био лажни свједок. Прави спектакле - поручио је Стевандић, одговарајући на новинарско питање како коментарише то што је Хелез објавио снимак са дроновима на којем тврди да је то "најбољи пеницилин за радруживање Републике Српске и Федерације БиХ".

Стевандић је подсјетио да се у Народној скупштини Српске није расправљало, нити постоји документ о раздруживању већ је нешто што је помињано у смислу неког политичког одговора сада злоупотријебљено и искориштено да се прави ратнохушкачка реторика.

- Али, као што видите, на то ратно хушкање и Зукана Хелеза и снимање спотова о неким војскама и паравојним формацијама Раме Исака не реагују они који пишу нама писмо када држимо политичке говоре или када расправљамо о политичкој ситуацији у Републици Српској - рекао је Стевандић.

Навео да на мирну демократску и скупштинску расправу о темама имају примједбе, шаљу пријетеће поруке, док на ратнохушкачку реторику, показивање дронова, окупљање и снимање спотова о паравојним формацијама Исака или Хелеза не реагују, и то је велика срамота.

- И ово је мој јавни позив да се амбасаде које се иначе баве коментарисањем Републике Српске и сваке наше изјаве посвете томе или да кажу јавно да подржавају ратнохушкачку реторику Исака и Хелеза - поручио је Стевандић.