latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:34 ⇒ 15:36 | Аутор: СРНА

Стевандић: Задовољан сам првим дијелом сједнице

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је задовољан првим дијелом 10. редовне сједнице Парламента Српске на којој је усвојена Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, чији је био предлагач.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Задовољан сам чињеницом да је на сједници усвојен и Закон о измјенама и допунама Закона о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима, чији је предлагач, а којим је омогућено да мобилне експозитуре банака одлазе на удаљена мјеста и врше услуге грађанима у вези с уплатом, исплатом и подизањем готовог новца - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци по окончању првог дијела ове сједнице.

Стевандић је рекао да је посебно задовољан усвајањем Нацрта закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, чији је предлагач.

- На овај начин је отворен процес да на јавној расправи дођемо до текста приједлога закона који ће бити усвојен. Ово би требало да буде разматрано након предстојећих локалних избора - истакао је Стевандић.

Он је појаснио да ће након ступања на снагу овог закона у свим институцијама, канцеларијама, визиткартама, код министара, градоначелника и начелника општине моћи користити грбове Немањића и химну "Боже правде", који припадају насљеђу српског народа.

Наставак 10. редовне сједнице заказан је за уторак, 9. јула, по окончању свечане сједнице парламента Српске у 12.00 часова.