latinica  ћирилица
03/07/2024 |  18:59 ⇒ 22:16 | Аутор: РТРС

У Требињу отклањају посљедице олујног невремена (ВИДЕО)

У Требињу отклањају посљедице јучерашњег олујног невремена. Комисија за процјену штете је на терену. До сада је евидентирано 55 пријава, а након обиласка свих биће познате укупне бројке и размјере штете. Највише оштећења је на крововима, аутомобилима, а на најугоженијим објектима, санација је почела.
Отклањање посљедица невремена - Фото: РТРС
Отклањање посљедица невременаФото: РТРС

Након што јој је јуче олуја уништила кров куће, при чему је поломљено стабло дрвета обрушило у дневни боравак, Амира Еркочевић Фаткић је овај дан докекала много лакше, јер је санација већ почела.

- Нисам могла вјеровати да ће тако брзо дођи интервенција. Има посла, али када се крене брзо ће се завршити. Хвала свима који су дошли да помогну - навела је Еркочевић Фаткић.

До сада је евидентриано 55 пријава, а оштећења су углавном на кровоима кућа, аутомобилима и пољпривредним добрима. Надлежне службе су на терену - укалњају поломљене гране, чисте одводе на саобраћајницама.

- Највише су страдали сјеверни дијелови града. У селу Моско на једној кући потпуно уништен кров. Радићемо по приоритетима гдје су највеће штете. Прво иде санација. Свима ће се сигурно изаћи у сусрет - навео је Томо Вујиновић из Комисије за процјену штете.

Шеф Службе цивилне заштите Немања Сорајић рекао је да су највише погођена Мокри Долови, Тини и Брегови.

- Доста је поломљеног грања и дрвећа, али надам се да ћемо стићи - рекао је Сорајић.

Из Градске упрве позивају грађане који су претпјели штету да се обрате са званичним захтјевом, а помоћ ће кажу свима бити пружена.

- Ту смо да изаћемо у сусрет сходно нашим могућнсотима. У случају да буде потребе, ако буде већих штета, имали смо подршку Владе и предсједника. Упутићемо захтјев за подршку, ако буде потребно. Грађани не треба да се брину - навео је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Укупна штета и износи у бројкама, биће позната након обиласка свих који су штету пријавили. На сву срећу повријеђених није било, а материјално ће се надокнадити и поправити.