latinica  ћирилица
03/07/2024 |  21:54 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Додик уручио указе о одликовању Јокића, Богдановића, Пешића и Даниловића; Орден и Кошаркашком савезу Србије (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је указе за одликовања, за врхунска достигнућа у области кошаркашког спорта која доприносе општем напретку, афирмацији и промоцији истог у Републици Србији и Републици Српској Николу Јокића, Богдана Богдановића, Светислава Пешића и Предрага Даниловића.
Додик и Јокић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и ЈокићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је уручио и указ Ордена заставе Републике Српске са златним вијенцем одликовао Николи Јокићу, кошаркашу Денвер Нагетса, првог Србина проглашеног за најкориснијег играча НБА лиге, троструког освајача награде за најбољег кошаркаша најјаче кошаркашке лиге на свијету и Богдану Богдановићу, кошаркаша Атланта Хоксa, који од 2017. године наступа у кошаркашкој НБА лиги, троструког освајача награде за најбољег кошаркаша у Србији и капитена Кошаркашке репрезентације Србије.

Орденом Његоша I реда, Додик је одликовао Кошаркашки савез Србије, Светислава Пешића, кошаркаша, тренера и селектора Кошаркашке репрезентације Србије и Предрага Даниловића, кошаркаша и предсједника Кошаркашког савеза Србије.

Повезане вијести:

Предсједник Српске посјетио кошаркаше Србије у Старој Пазови (ФОТО)