latinica  ћирилица
03/07/2024 |  18:12 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Декларација свима да послужи као примјер добрих односа

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа представља нови замајац у унапређењу односа унутар српског народа у Србији, Републици Српској, БиХ, па и цијелом региону.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је рекао да су посланици Народне скупштине Српске на јучерашњој сједници са посебном пажњом говорили о Декларацији која је веома значајна за српски народ са обје стране ријеке Дрине и за односе Републике Српске и Србије.

- А како је прихваћена у Народној скупштини најбоље говори чињеница да су од 65 присутних посланика у сали 62 гласала за Декларацију, док је против било троје посланика из реда бошњачког народа - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да Декларација никоме није упућена са неком лошом намјером, већ представља констатацију неких чињеница и може да послужи као примјер добрих односа свим осталим.

- Све оно што има Декларација желимо да прихвате наши сусједи и наши грађани других националности као добру поруку за добре односе, прије свега, међуљудске - рекао је Чубриловић.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа и закључке у вези са овим документом са Свесрпског сабора у Београду.