latinica  ћирилица
25/06/2024 |  20:39 ⇒ 26/06/2024 | 07:12 | Аутор: СРНА

Чичић: Нико неће "закочити" рад Калдере, радимо на очувању радних мјеста

Директор компаније Калдера Миленко Чичић поручио је да никоме неће поћи за руком да "закочи" рад ове компаније, а да се приоритет зна - заштити свако радно мјесто и појединца у компанији, те да се на томе већ увелико ради.
Калдера (фото: kalderacompany.com) -
Калдера (фото: kalderacompany.com)

Чичић је рекао да је Калдера ове године напунила три деценије постојања и да та цифра говори много о озбиљности ове компаније.

- Упркос бројним искушењима, са којима се компанија суочавала у протеклих 30 година, успјели смо да израстемо у једну од најбољих и најуспјешнијих компанија и то не само у Републици Српској и БиХ, већ и у региону. За то су требале године рада и труда. Немогућа мисија је да је сада неко преко ноћи тек тако све то сруши - истакао је Чичић.

Он је нагласио да је за успјех ове компаније заслужан тим стручњака, као и тим који чине 183 човјека, али и екстерни допринос спољних сарадника, махом универзитетских професора са угледних факултета чија имена значе у свијету енергетике.

- Њихов допринос је да Калдера сада има 654 готова производа. А сви смо видјели у доба пандемије вируса корона шта значи имати домаћу производњу. Када све то саберемо, јасно је зашто смо шокирани чињеницом да неко уопште покуша да оспори рад наше компаније, а камоли да заустави њено пословање и доведе у питање 200 породица које ова компанија храни - нагласио је Чичић.

Директор Калдере истакао је за Срну да ће дати све од себе да нико у овој компанији не постане колатерална штета било какве неаргументоване оптужбе или жртва неког пријеког суда који забрањује право на рад, наводећи да у Калдери раде обични људи који зарађеном платом прехрањују своје породице, што америчку администрацију очигледно не занима.

Шеф машинске производње у Калдери Предраг Поповић истакао је да је ова компанија бисер машинске производње у Републици Српској.

- Ово је бисер творница коју треба сачувати, његовати, помагати, а не да је неко санкционише и покушава да кочи њен рад - истакао је Поповић, који у Калдери ради скоро 30 година.

Он је навео да не прође ни дан а да се заједно са колегама не запита шта су Американцима криви људи који само раде свој посао, привређују својој држави и издржавају своје породице.

Према његовим ријечима, након америчких санкција, код запослених се истовремено мијешају осјећања љутње и забринутости.

- Забринутости јер је у питању егзистенција, али у исто вријеме смо и љути јер не осјећамо никакву кривицу, не осјећамо се уопште кривим, не видимо разлог тих америчких санкција и нису нам јасни. Калдера је бисер у Републици Српској и очигледно је да некоме смета - констатовао је Поповић.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија донијела је прошле седмице нови пакет санкција под чијим ударом се нашло седам привредних субјеката из Српске, те власници Инфинити групе Ђорђе Ђурић и генерални директор компаније Калдера Миленко Чичић.