latinica  ћирилица
28/10/2024 |  21:40 ⇒ 21:59 | Аутор: РТРС

Додик: Прича о камповима покушај дестабилизације Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је састанак у Сарајеву био од важности, да би се јавности показало да у Српској не постоје никакви кампови.
Други угао - Фото: РТРС
Други угаоФото: РТРС

- У Републици Српској нема кампова. То је злурада игра према нама. Покушај дестабилизације, прекрајање стварања амбијента за причу о имовини, јер желе да нам отму имовину. Али ево, једини им је проблем како склонити Додика - истакао је предсједник Републике Српске у емисији "Други угао".

Како он наводи, сви који говоре у Сарајеву, истичу исто - Додик је проблем.

Предсједник Републике Српске изјавио је да у Српској нема организованих терористичких ћелија што је резултат дугогодишњих активности Српске, али и упозорио да потенцијалне безбједносне пријетње долазе из Федерације БиХ од радикалних кругова мотивисаних исламом.

- Успјели смо да направимо Републику Српску појмом стабилности и сигурности за људе. Нама не пријети ништа из Републике Српске него нам пријети ово што долази, радикално мотивисано исламом, из ФБиХ - рекао је Додик.

- Никада нисам био против разговора, али и оно што је ријешено, ријешено је сагласношћу Српске. Матрица лажи свих њих, јесте да БиХ жели у Европу, а Српска наводно, не. Желимо и ми у Европу, али у складу са нашим Уставом. Свјесни смо да се реформа мора направити, али не желимо да испуњавамо жеље Муслиманима у Сарајеву, да кроз те реформе једног дана осване празна љуштура од Републике Српске, е то неће доживјети - истакао је Додик за РТРС, коментаришући оцјену амбасаде САД у БиХ да су забрињавајући извјештаји из Молдавије о постојању кампова у Српској у којима Руси обучавају младе за изазивање нереда.

Предсједник Републике Српске рекао је да иза лажи о кампови за обуку на територији Српске стоји америчка Амбасада у БиХ, истичући да не постоји ниједна организација на свијету која би могла да потврди постојање таквих кампова.

Он је навео да је Амбасада САД у БиХ повукла своје саопштење о камповима у Републици Српској, али да су трагови те лажи остали.

- Ниједна организација нема податке о томе. Ниједна европска обавјештајна служба нема о томе податке, само има у болесној глави оног Марфија да то постоји - рекао је Додик.