latinica  ћирилица
28/10/2024 |  21:29 | Аутор: РТРС

Састанак са Путином показао колико велика сила попут Русије даје на значају малој Српској (ВИДЕО)

Састанак са руским предсједником Владимиром Путином у Казању показао је колико та велика сила даје на значају малој Републици Српској, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у емисији Други угао.
Додик и Путин (Фото: Ekaterina Chesnokova/summit.brics-russia2024.ru) -
Додик и Путин (Фото: Ekaterina Chesnokova/summit.brics-russia2024.ru)

- Оно што је речено у јавном дијелу састанка и осликава оно о чему смо причали. Велико пријатељство, уважавање, подршка - рекао је предсједник Српске.

О БиХ, каже предсједник Додик, нису разговарали, већ искључиво о међусобним односима.

- А онда када су нестале камере причали смо о односима о којима ни сада не могу да причам јер је то реално. Нити сам ја имао у виду да причам о томе шта је у БиХ: колико /министар иностраних послова Елмедин/ Конаковића лаже и петља, шта /предсједавајући Предсједништва БиХ Денис/ Бећировић говори. Зашто хоће да удеву санкције - не. Једини однос који је био и рекао сам: предсједниче; рачунајте да Српска неће дати сагласност за увођење санкција нити визе за руске грађане - рекао је Додик.

Истиче да је то једино што се могло односити на БиХ.

- Све друго је било како стојимо са ранијим договорима око економских пројеката. Знамо да је сада отежано да они буду реализовани али су свјесни да ће доћи вријеме да поново рехабилитујемо, и ја сам потпуно увјерен на далеко већем нивоу, по обиму нашу економску сарадњу- рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао је да је Путину пренио и приче из Федерације, којима се придружила и америчка амбасада о наводним камповима, како Руси обучавају појединце за нереде у Молдавији. Да би се тим причама стало у крај, зато је одмах по повратку из Казања и одржан састанак у Источном Сарајеву.