latinica  ћирилица
25/06/2024 |  20:03 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Процес дијалога у застоју због ескалаторних потеза Приштине

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да је процес дијалога у застоју због једностраних и ескалаторних потеза Приштине која директно гази све постигнуте споразуме и договоре у Бриселу.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STR) -
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STR)

Петковић је на састанку са генералним директором Генералне дирекције за Европу Министарства спољних послова Италије Николом Веролом указао да због немогућих услова живота које ствара Приштини Срби данас напуштају сјевер Косова и Метохије, саопштено је из Канцеларије.

Он је нагласио да је Београд чврсто опредијељен за дијалог и истакао да, колико год нечија намјера у Приштини била да дијалог обесмисли, још је чвршћа опредијељеност Србије да чува мир и српски народ на Косову и Метохији.

- Подвукао сам да је Београд чврсто опредијељен за дијалог и да је сто пута боље да разговарамо него да имамо тензије и проблеме на терену - навео је Петковић.

Петковић је о положају Срба на Косову и Метохији информисао и замјеника предсједника Комисије за спољне послове Паола Форментинија и друге чланове.

- Важно је да пуна истина о немогућем животу Срба на Косову и Метохији и конструктивном приступу Београда дијалогу са Приштином стигне и до италијанских посланика - рекао је Петковић.