latinica  ћирилица
25/06/2024 |  17:15 ⇒ 19:29 | Аутор: banjaluka.net

Медији: Оркестрирана хајка странаца и домаћих издајника

"Фирме санкционисане због веза са предсједником Републике Српске Милордом Додиком, на тендерима зарадиле 500 милиона КМ" - наслов је који је јутрос освануо на појединим порталима, евидентно из разлога да потврди сумануте одлуке америчке администрације, пише портал Сада ба, а преноси Бањалука нет.
Долари (фото: EPA-EFE / BILAWAL ARBAB, илустрација) -
Долари (фото: EPA-EFE / BILAWAL ARBAB, илустрација)

- Очекивано, одмах се текст нашао на интернет страници БН телевизије подебљан изјавом ПДП-овог Игора Црнатка. Када би се само збројили сви Црнаткови пропали путеви као министра иностраних послова, авио карте, службена возила, штета по грађане Републике Српске (БиХ) можда је и већа од поменутих 500 милиона. Њиме су се, додуше, већ бавили ревизори, а биће времена за подробнију анализу - наводи се у тексту који је објавио портал Сада ба, а пренијела Бањалука нет.

Даље се наводи да је текст "Фирме санкционисане због веза са предсједником Републике Српске Милордом Додиком, на тендерима зарадиле 500 милиона КМ"на БН порталу сатима главна вијест.

- Остали медији које Американци плаћају скоро па јавно, нешто су краће држали вијест као насловну, вјероватно је све сразмјерно траншама из америчке Амбасаде. БН, ионако, предњачи. И не само у тим траншама, јавност зна да годинама, условно речено, рекетирају привреднике, начелнике, директоре и кога све не. Стотине милиона марака слиле су се на рачун БН ТВ, а у изборним годинама и цијена расте. Узимају и шаком и капом. За најновије лажи, по доступним информацијама из ове медијске куће, новац стиже на мјесечном нивоу - пише Сада ба.

Даље се наводи да је "текст који им служи као данашњи напад на Милорада Додика и све који имају везе с њим, препун исконструисаних информација".

- У наслову је наведено да су фирме ЗАРАДИЛЕ 500 милиона КМ, док у тексту покушавају да направе конструкцију како су те паре узете, отете... Све фирме, што је доступно јавности, послују и пословале су у складу са законом. Хиљаду тендера, а ЗАРАДА пола милиона, не петсто. Не пише ни БН ни пратећи портал колико укупно људи ради у тим фирмама, колико је плата, плаћања, добављача и осталих издатака. Али, што би? Када Американце не интересује судбина скоро 900 радника, зашто би интересовала домаће издајнике. Да их има, а сами се откривају насловима и текстовима попут данашњег. И наравно, неће стати, њима долари не сметају - пише поменути портал, а преноси Бањалука нет.

Даље се наводи да "БН ТВ, како тврди извор из ове медијске куће, никад више новца имала није, али никад није владало веће незадовољство међу запосленима".

- И још је све подведено под причу о једином објективном и независном медију. О каквом медију је ријеч знају начелници, градоначелници, директори, министри, привредници. Да, све је доступно за оне који послују у складу са законом, само што је већина оних који плаћају БН морала да фризира и планове и извјештаје и објаве које по закону морају да испоштују. Скупо је не наћи се на порталу БН-а - пише на крају текста који је објавио портал Сада ба, а пренијела Бањалука нет.