latinica  ћирилица
25/06/2024 |  15:36 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Бореновић: Уколико добијемо делегата, у БиХ ништа више неће бити исто

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да у тој странци мирно чекају исход жријеба који ће одлучити да ли ће генерални секретар ПДП-а Ненад Вуковић бити нови српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.
Бранислав Бореновић - Фото: Уступљена фотографија
Бранислав БореновићФото: Уступљена фотографија

- Сада је то ствар жријеба. Међутим, уколико ми добијемо делегата у Дому народа и тако СНСД изгуби потпуни контролни пакет у БиХ који има кроз четири делегата, могу поручити да у овој земљи ништа неће бити исто - рекао је Бореновић, говорећи о томе што је Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ да призна гласачки листић ПДП-а за Дом народа парламента БиХ.

Бореновић је рекао и да је на гласачком листићу, којим се у Народној скупштини Републике Српске гласало за делегате за Дом народа парламента БиХ, јасно и недвосмислено исказана намјера да глас буде додијељен додијели листи ПДП-а, саопштено је из ПДП-а.

- Нажалост, прошло је скоро пола мандата, које смо провели у апелацијама и жалбама, а овај гласачки листић је требало да буде признат као важећи одмах по завршетку гласања - рекао је Бореновић.