latinica  ћирилица
25/06/2024 |  14:38 ⇒ 14:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Београд: Власник стрељане у којој је дјечак вјежбао пуцање склопио споразум са тужилаштвом

Након што је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна у својој одбрани добровољно опозвао лажан исказ, Више јавно тужилаштво у Београду закључило је споразум о признању кривичног дјела са окривљеним Ратком Ивановићем, предсједником и одговорним лицем спортског клуба "Partizan practical Shooting".
ОШ "Владислав Рибникар" (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC) -
ОШ "Владислав Рибникар" (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC)

Ивановић је признао да је лажно свједочио приликом испитивања у тужилаштву 14. јула 2023. године у истрази која се пред овим тужилаштвом водила против окривљеног Владимира Кецмановића због кривичног дјела против опште сигурности.

Окривљени је признао да је извршио кривично дјело давање лажног исказа, као и да ће на основу овог споразума бити осуђен на казну од пет месеци затвора коју ће издржати у просторијама у којима станује (кућни затвор), саопштено је из тог тужилаштва.

Такође, према споразуму окривљени ће платити трошкове кривичног поступка у износу који одреди суд.

Јавни тужиоци, окривљени и његови браниоци одрекли су се права на жалбу против судске одлуке која ће бити донесена на основу овог споразума.

Споразум ће бити предат Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.

Према оцјени ВЈТ у Београду окривљени Ивановић је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна 2024. године дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима.

Суђене се наставља Владимиру Кецмановићу, Миљани Кецмановић, родитељима дечака и Немањи Маринковићу инструктору у тој стрељани.