latinica  ћирилица
25/06/2024 |  14:33 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Перић Ромић: Понашање Суда БиХ се противи логици; Још нисам обавијештена о одлуци (АУДИО)

До овог тренутка нисам добила апсолутно никакву информацију о томе да је Суд БиХ одбио моју жалбу на одлуку ЦИК-а БиХ, која је крајем маја поново признала листић ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, изјавила је за РТРС посланик СНСД-а у НСРС Ранка Перић Ромић.


Ранка Перић Ромић - Фото: РТРС
Ранка Перић РомићФото: РТРС

Перић Ромић оцјењује да је она међу првима требала бити обавијештена с обзиром на то да је она неко ко је подносилац жалбе испред СНСД-а и неко ко се директно жалио на одлуку ЦИК-а.

- Ово се противи логици здравог разума и намеће се мишљење да се нешто друго покушава одлуком Апелационог вијећа Суда БиХ испод жита прогурати - рекла је Перић Ромић.

Перић Ромић је напоменула "да до овог циркуса није требало ни доћи с обзиром на то да ЦИК нема надлежности да утврђује исправност гласачког листића".

- Тачно на дну гласачког листића стоји како и на који начин се гласа. Они се само требају бавити процесом, процедуром, да ли је она испоштована и доведена до краја. У том смислу овдје се негдје намеће утисак да је циљ потпуно друге природе, да се на силу кандидат испред ПДП-а прогура у Парламентарну скупштину БиХ - нагласила је Перић Ромић.