latinica  ћирилица
25/06/2024 |  12:32 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Инспекторат о забавним парковима: Контролни органи локалне самоуправе провјеравају испуњеност услова

За постављање забавних паркова који садрже различите машине као што су рингишпили, аутодроми и друго, власник истих је обавезан да прибави потребне дозволе органа јединице локалне самоуправе на чијој територији планира да борави одређено вријеме, саопштено је из Инспектората Српске.
Инспекторат Републике Српске - Фото: РТРС
Инспекторат Републике СрпскеФото: РТРС

Истиче се да јединице локалне самоуправе у свом саставу имају контролне органе који у сваком тренутку приликом издавања наведених дозвола могу провјерити да ли су испуњени сви потребни услови.

- Имајући у виду да је ријеч о покретним објектима, који често мијењају локације, те да законом није прописана обавеза нити власника, нити јединице локалне самоуправе да обавјештавају Инспекторат Републике Српске о промјени тренутне и планираним локацијама, овај орган у пракси и не располаже информацијама о премјештању предметних објеката, нити у оквиру својих надлежности учествује у поступку издавања дозволе за њихово постављање - наводи се у саопштењу.

С обзиром, како су саопштили, да је ријеч о објектима који се по потреби демонтирају како би се премјестили на другу локацију, субјекти који обављају ову врсту дјелатности требали би приликом сваког новог монтирања прибавити употребну дозволу издату од стране овлаштене лиценциране куће.

Подсјећамо, синоћ у Добоју се преврнуо рингишпил.

Полиција у Добоју ухапсила је лице из овог града чији су иницијали Б.Ј. које је управљало рингишпилом који се преврнуо у добојском Парку народних хероја при чему су повријеђена малољетна лица, саопштено је ПУ Добој.

У Болници "Свети апостол Лука" у Добоју збринуто је троје дјеце која су лакше повријеђена приликом превртања рингишпила у том граду, речено је у Болници.