latinica  ћирилица
24/06/2024 |  18:43 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Политичка одлука Суда БиХ, свима је јасно како се гласа (ВИДЕО)

Сваком човјеку који има право да гласа јасно је на који начин је могуће гласати и да се мора гласали у квадратић поред имена странке, а не на начин да ви прекрижите име странке, изјавио је делегат у Клуба Срба (СНСД) у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић, коментаришући одлуку Суда БиХ који је одбио жалбу СНСД-а и признао гласачки листић ПДП-а.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је истакао да су "овдје нашли један гласачки листић, потпуно је јасно, неважећи".

Када прекрижите име странке, то никако не може да значи да све ви гласали за ту странку, то може само да значи да сте ту странку прекрижили и да вам је све на свијету прихватљиво осим те странке. Имали смо један процес у којем су они уважили жалбу СНСД-а и рекли да је све оно што смо ми тврдили у жалби јасно и да не може да се доводи у питање. Међутим, сада су су одлучили потпуно другачије - рекао еј Ковачевић.

Ковачевић је оцијенио да је "јасно да се ради о политичкој одлуци која нема апсолутно никакве везе са правом и правдом из разлога што имамо један суд који, по истом питању, без икаквих доказа, без икаквих нових материјала доноси у два случаја, двије разлочите одлуке".

- Јасно је да се ради о политичком пројекту, рушењу народне воље, српског народа у БиХ, и свих грађана Српске. Потпуно су јасне чињенице да је СНСД убједљиви побједник општих избора, али смо ми видјели, од дана избора, почели са пројектом рушења народне воље, јер смо одмах у изборној ноћи имали чињеницу да су евидентни изборни губитници проглашавали побједу и то славили са дјечијим шампањцем. Да су у том ЦИК-у, који је под директном политичком контролом, доносили срамне одлуке о поновном бројању гласова за предсједника Републике, да су исцрпили све могућности, да су имали још неку могућност, поништили би резултате и евидентне изборне губитнике прогласили за побједнике - поручио је Ковачевић.

Ковачевић сматра да се све ово дешава јер "Мајкл Марфи не може да прихвати ништа сем онога што он потенцира".

- У међувремену се десила та ескалација Кристијана Шмита са Милорадом Додиком и руководством Српске и Мајкла Марфија који не може да прихвати ништа сем оног што он потенцира и форсира у БиХ, а то је да у БиХ нема мјеста за Србе и Хрвате. Зато је дошло до промјене одлуке Суда који је јефтино средство за борбу против Републике Српске - нагласио је Ковачевић.

Подсјетимо, Суд БиХ одбио је жалбу СНСД на одлуку ЦИК-а који је крајем маја поново признала листић ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.