latinica  ћирилица
24/06/2024 |  17:18 ⇒ 17:19 | Аутор: СРНА

СПС: Градско гробље зарасло у траву, упркос обећањима градоначелника да ће бити уређено

Из бањалучког Градског одбора СПС-а саопштили су да је Градско гробље у Бањалуци зарасло у траву упркос обећањима градоначелника Драшка Станивуковића, које је дао још прије двије године, да ће бити уређено, истичући да је ситуација слична и на другим мјестима у граду.
СПС - Фото: илустрација
СПСФото: илустрација

- Тачно прије двије године Станивуковић је театрално са камерама посјетио Градско гробље у Бањалуци и том приликом најавио да од тог дана неће бити непокошене траве, да ће се дрвеће уредити, а посебно је нагласио да ће он бити посљедњи који је сјео на клупу која је трула и пуна ексера - наводи се у саопштењу.

Из Градског обора СПС-а Бањалука тврде да се ситуација ни након двије године није промијенила.

- Данас, двије године послије, трава је прерасла и његову висину, клупе се не виде јер су срасле са травом, а смеће је посвуда. И такво стање није само на Градском гробљу већ свуда по граду и томе свакодневно свједоче Бањалучани - додаје се у саопштењу.

Из бањалучког СПС-а напомињу да се градски простор уређује само за потребе снимања спота у којем је, како наводе, Станивуковић главни глумац.

- Након емитовања све се заборавља, баш као и његово обећање театрално дато на Градском гробљу у Бањалуци прије двије године - поручили су из Градског одбора СПС-а Бањалука.

И бивши директор Градског гробља Жељко Грбић објавио је на "Фејсбуку" да је Станивуковић у више наврата тражио његову смјену због непокошене траве тврдећи да се мора бити одговорнији према свом граду.

Према његовим ријечима, стање никад није било горе, ни у градском гробљу, ни у граду.

- Станивуковић најављује неке извјештаје који ће као и тадашња смјена бити лажни и манипулативни, јер је то једини начин на који он ради - навео је Грбић.

Он је упитао зашто се сада, када је одговорност у градоначелниковим рукама, не види конкретно рјешење и да ли су стандарди другачији када је Станивуковић одговоран.

- Овакво руковођење показује његову неспособност за било какво рјешавање проблема - поручио је Грбић и позвао градоначелника да, како је рекао, престане са представама и преузме одговорност.