latinica  ћирилица
24/06/2024 |  15:26 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Шпирић: Звиздићев иступ резултат мржње према Републици Српској

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да медијски иступи члана Колегијума Представничког дома Дениса Звиздића нису израз бриге за БиХ, него резултат мржње према Републици Српској, њеним институцијама, а нарочито предсједнику Милораду Додику.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Мржња, подметања и разне подвале неће ријешити ниједан проблем у БиХ и то би ваљда требало да зна и господин Звиздић. Само дијалог и поштивање договореног су сигуран пут за БиХ. Мржња, лажи и неистине су пут у њен сигуран суноврат којег изгледа представници "тројке" оличени у Звиздићу нису свјесни - рекао је Шпирић за Срну.

Нагласио је да медијска кампања пљувања по партнерима у власти, коју спроводе неки представници "тројке", не иде у прилог никаквим договорима у БиХ, те да се ради о њиховом страху од опозиције у ФБиХ, прецизније СДА.

- Звиздићеве изјаве у медијима су лоше оправдање за незреле политичке потезе "тројке" која само жели да кадрује и дијели буџетски новац. Он одлично зна да нико из Републике Српске не оспорава усвајање буџета и то није само посао министра Финансија и трезора у Савјету министара, јер је ријеч о политичко-економском документу којег морају да подрже партнери у власти - рекао је Шпирић.

Шпирић сматра да би било добро да се чује одговор зашто и представици "тројке" већ три мјесеца подржавају блокаду Дома народа.

- Да ли се не долази на сједнице због неких чврстих аргумената или због страха од СДА? Незрело је и болесно пребацивање одговорности на Додика за сва могућа питања која постоје у БиХ, а при томе се не држати договора постигнутих с партнерима у власт - закључио је Шпирић.