latinica  ћирилица
24/06/2024 |  13:27 | Аутор: РТРС

Вулин упутио телеграм саучешћа министру унутрашњиг послова Русије

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин упутио је изразе саучешћа министру унутрашњих послова Руске Федерације Владимиру Колоколцеву поводом терористичког напада у Махачкали.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Дијелимо Ваш бол и разумијемо тугу коју осјећате. И ми Срби смо током борбе са шиптарским терористима на Косову и Метохији сахранили преко триста полицајаца и зато можете да знате да је наше саучешће искрено и дубоко. Српски народ је са вама умио да подијели радост, па исто тако умије да подијели и бол. Нећете добити пуно телеграма саучешћа, многи ће једва прикривати радост што Русија трпи ударе терориста, али нека Вас то не поколеба и ожалости, већ нека Вас утврди у увјерењу да се борба са тероризмом мора водити све до његовог извора и проналажења и уништавања инспиратора и налогодаваца злочина гдје год и иза чега год да се крију - поручио је Вулин у писму.

Вулин је изразио саучешће и породицама погинулих полицајаца, а повријеђенима жељу за брз опоравак.

- Нисте сами - наводи се у писму саучешћа.

Вулин је упутио је писма саучешћа и Секретару Савјета безбједности Руске Федерације Сергеју Шојгуу, као и патријарху московском и све Русије Кирилу.