latinica  ћирилица
24/06/2024 |  08:31 ⇒ 12:17 | Аутор: РТРС

У Бањалуци конференција о заштити дјеце на интернету (ВИДЕО)

Конференција "Изградња системског одговора за заштиту дјеце и омладине од ризичних онлајн појава у Републици Српској" биће одржана данас у Бањалуци под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.
Дражен Вишњић - Фото: РТРС
Дражен ВишњићФото: РТРС

Циљ је да се на једном мјесту окупе сви представници институција Републике Српске надлежних за заштиту дјеце и омладине од ризичних онлајн садржаја.

Током три дана биће представљене психосоцијалне, педагошке, мјере законодавних и истражних органа, техничке и медијске мјере заштите дјеце и омладине.

Директор Агенције за информационо-комуникационе технологије Републике Српске Дражен Вишњић рекао је у Јутарњем програму РТРС-а да се очекује више од 400 учесника.

Осим представника Агенције, учествују и представници Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства просвјете и културе, Министарства унутрашњих послова, Министарства правде Српске, те представници центра за социјали рад, центра за ментално здравље и домова здравља из Српске.

Учесници су и представници Друштва психолога Српске, Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Дома "Рада Врањешевић" и бројних установа и организација.