latinica  ћирилица
23/06/2024 |  09:48 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Гојковић: Бесмислен покушај да се српски народ прогласи геноцидним

Предсједник Покрајинске владе Маја Гојковић оцијенила је да је бесмислен покушај да Срби буду проглашени геноцидним, јер је добро познато да у својој историји то никада нису били.
Маја Гојковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/) - Фото: РТРС
Маја Гојковић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/)Фото: РТРС

Гојковићева је истакла да је захвљајући српским и жртвама великих народа у два свјетска рата Европа могла да одахне дужи низ година.

Говорећи о Свесрпском сабору и декларацији која је на њему усвојена, Гојковићева је оцијенила да је ријеч о историјском догађају, јер на политичкој сцени дуго није било тако снажне поруке важних политичких чинилаца у Србији и Републици Српској, уз присуство српских представника из земаља региона.

- Потребни су нам заједничка култура и образовање, уз велику саборност Српске православне цркве, која је наш кров испод којег живимо вековима - рекла је Гојковићева за "Вечерење новости".

Она је додала да је са Сабора првенствено упућена порука заједништва и мира, истичући да је ријеч мир данас најскупља ријеч у Европи и у свијету, а и у окружењу.

Коментаришући негативне реакције на Свесрпски сабор, Гојковићева је оцијенила да је уочљиво да се нико не радује слози српског народа и да је то видљиво и кроз историју.