latinica  ћирилица
23/06/2024 |  08:18 ⇒ 08:18 | Аутор: РТРС

Додик: Српска спроводи и поштује што је потписано у Дејтону (ВИДЕО)

Република Српска спроводи и поштује све што је потписано у Дејтонском споразуму, али исто тако одбија да примијени, поштује и спроводи оно што је наметнуто мимо тог споразума, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Небројеним наметањима и својевољним прекрајањем договореног и потписаног, страни завојевачи су трајно и неповратно оскрнавили Општи оквирни споразум за мир у БиХ, желећи да сведу ентитете на ранг локалних органа. Не само да нису успјели у својим намјерама, већ су Републици Српској дали нову снагу и политичку мудрост. Република Српска јесте страна, субјект и потписник свих анекса Дејтонског споразума - наводи Додик на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Додик истиче да је током седмицe имао састанак с Милицом Ђурђевић Стаменковски, министром за породицу и демографију Србије.

- Присуствовао сам и концерту “Поклон Бањалуци” Универзитета у Бањалуци. На Јахорини сам присуствовао састанку с руководством Сарајево-гаса и Србијагаса и свечаном отварању радова на дистрибутивном гасоводу Пале - Јахорина - додаје Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)