latinica  ћирилица
22/06/2024 |  16:43 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Додик: Марфи је пријетња БиХ, а не прича о раздруживању (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је амерички амбасадор Мајкл Марфи највећа пријетња БиХ, а не прича о раздруживању, те да његово понашање говори да је БиХ експеримент у којем се он иживљава.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик сматра добрим то што је и амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи коначно примијетио да се БиХ креће у погрешном смјеру, али је истакао да јури у пропаст све док каубој буде држао волан.

- "Е, и то дочеках, да се сагласим с њим. "БиХ се креће у погрешном смјеру", рече Марфи. Каубоју, док год ти будеш држао волан, незадрживо јуримо у пропаст - рекао је Додик.

Додик је нагласио да је најбоље за сва три конститутивна народа да се мирно разиђу, те да Република Српска неће посустати под притисцима САД.

- Мислим да је најбоље за Бошњаке, Хрвате и Србе да се разиђу јер ова БиХ не може да функционише. Не даје никакав резултат. И понашање тога американкца свакако говори о томе да је то некакав експеримент у коме се он иживљава. Морамо то да знамо, не можемо много тога да урадимо. Они контролишу правосуђе, безбједносне службе. БиХ није суверена земља и то одговара таквим као што је Марфи и онима који лагодно управљају земљом која није њихова. Не управљају Републиком Српском и зато имамо конфликти који нимало није мали и који ће се веома тешко разријешити. Ми смо свјесни уколико Американци имају такве људе кап што је Марфи, остаће дуго овдје у ригидном ставу према Републици Српској. Али то не значи да ми требамо да се повинујемо њиховим захтјевима како ми треба да живимо - истакао је Додик.