latinica  ћирилица
21/06/2024 |  17:31 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Каран и Кострешевић са Ристићем: Подршка за успостављање система "Пронађи ме"

Министар унутрашних послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић састали су се данас у Бањалуци са министром за информисање и телекомуникације Републике Србије, Дејаном Ристићем.
Састанак - Фото: Уступљена фотографија
СастанакФото: Уступљена фотографија

Саговорници су се осврнули на успоставлање система хитног обавјештавања јавности у случају нестанка малољетног лица "Пронађи ме" у Републици Српској, те су размијенили искуства у наведеној области.

Ристић je истакао да ће Министарство за информисање и телекомуникације Републике Србије пружити сву потребну подршку за успостављање система "Пронађи ме" како савјетодавну тако и техничку.

Представљен je и рад Националног контакт центра за безбіедност дјеце на интернету и Платформе "Паметно и безбедно" која промовише подизање дигиталне писмености, дигиталних компетенција и дигиталне безбједносне културе код свих грађана Србије, те су разматране могућности сарадње у наредном периоду.

Данашњи састанак резултат je Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа усвојене на Свесрпском сабору одржаном.