latinica  ћирилица
21/06/2024 |  11:40 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Предсједник и премијер Српске помогли санацију куће за вишечлану породицу Костадиновић (ВИДЕО)

Вишечлана породица Костадиновић са седморо дјеце, од којих двоје има здравствене проблеме, добила је од Центра за социјални рад кућу на коришћење у бањалучком насељу Куљани.
Кућа у Куљанима, уступљена породици Костадиновић - Фото: РТРС
Кућа у Куљанима, уступљена породици КостадиновићФото: РТРС

Међутим, кућа је трошна и неусловна и било је потребно санирати је и учинити условном за живот.

Слађана и Душко Костадиновић марљиво су кренули са обновом куће у Куљанима, али то нису могли сами и била им је потребна помоћ да је учине условном за живот.

- Мајка сам седморо дјеце, од којих су два дјечака дистрофичари, непокретни у колицима. Живимо у Шаровцу већ 15 година, у кући која није у нашем власништву. Добили смо је на коришћење, али је власник рекао да морамо да је напустимо. Онда нам је Град донирао ову кућу која је у девастираном стању и мора да се ради од почетка - рекла је Слађана.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић издвојили су средстава потребна да се заврше радови на санацији, како би кућа била усељива, а породица Костадиновић коначно имала кров над главом.

Захваљујући донацији предсједника и премијера ова породица имаће условне просторије за живот и све породичне активности.