latinica  ћирилица
21/06/2024 |  11:16 ⇒ 11:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватрогасци дежурају у дворишту фабрике боја у Шиду, инспекција обишла мјесто пожара

Ватрогасци данас дежурају у фабрици боја и лакова у Шиду, гдје је јуче у пожару погинуо један радник, а на мјесто догађаја изашли су и републичка еколошка инспекција, криминалистичка полиција задужена за послове заштите животне средине и други надлежни органи.
Пожар (Фото: EPA-EFE/RAJAT GUPTA/илустрација) -
Пожар (Фото: EPA-EFE/RAJAT GUPTA/илустрација)

- Ради се на санирању штете, а очекујем од надлежних органа да реагују у овом случају у складу са законом и прописима - рекао је предсједник Општине Шид Зоран Семеновић.

Иако је пожар који је јуче око 11:30 букнуо у фабрици боја и лакова у Шиду угашен, дим се и даље шири овим мјестом.

- Све превентивне мјере су предузете, отровни дим се кретао у правцу запада. Ни грађани Сремске Митровице не треба да брину, с обзиром на то да дим није ишао у том смјеру - рекао је Семеновић.

Он се захвалио ватрогасним службама "које су дале све од себе да се пожар угаси и истовремено у име свих Шиђана и представника локалне самоуправе" изјавио дубоко саучешће породици настрадалог радника.

На терен су, према ријечима предсједника Оптине Шид изашли и републичка еколошка инспекција, криминалистичка полиција задужена за послове заштите животне средине и други надлежни органи.

У пожару је настрадао радник фабрике П. Ј., саопштила је Општина Шид.

Данас је ситуација у Шиду мирнија, а саобраћај према Вашици се одвија несметано, за разлику од јучерашњег дана, када је током акције гашења пожара био затворен.

Радници који су евакуисани из објекта су подвргнути медицинским прегледима, тачније њих 22, који су се нагутали дима.

Истрага о узроку пожара је у току.