latinica  ћирилица
21/06/2024 |  08:08 ⇒ 10:53 | Аутор: РТРС

Ристић: Декларација усвојена на Свесрпском сабору не бави се границама, већ идентитетом (ВИДЕО)

Декларација усвојена на Свесрпском сабору има за циљ да реконституише српски народ као политички субјекат и зато се она не бави границама већ идентитетом, изјавио је мининистар информисања и телекомуникација у Влади Србије Дејан Ристић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Дејан Ристић - Фото: РТРС
Дејан РистићФото: РТРС

Ристић је нагласио да то доприноси трајном миру и привредном развоју Републике Српске, Србије, али и самог региона.

- Европска унија је један такав процес препознавања заједничких интереса и повезивања на основу тога. Интереси Српске и Србије су јасни и нису агресивни. У нашој тежњи за заједништвом нема ничега што би угрозило друге. Позивамо све оне људе добре воље да буду с нама, да нађу свој модалитет сарадње са Србима. Хајде да заједно стремимо миру, а не примирју, добробити свих нас, а не селективно. Хајде да будемо пријатељи, браћа и добре комшије - поручио је Ристић.

Ристић је напоменуо да је циљ Министарства информисања и телекомуникација Србије, посебно онога што је договорено са министарствима Српске у оквиру Свесрпског сабора, да интензивира и обогати сарадњу.

- То подразумијева обогаћивање сарадње са три јавна сервиса у Србији. Када говоримо о сарадњи у области јавног информисања, ту мислимо на унапређење и обогаћивање садржаја и подршку у инфраструктури - рекао је Ристић.

Ристић је рекао да данас наставља са састанцима са колегама у министарствима Републике Српске.

- Јако је важно да сарадња која постоји буде обогаћена и оснажена. Важно је да Дрину, која је кичма српског етничког простора, премостимо и виртуелним мостовима како бисмо оснажили српски културни простор - поручио је Ристић.