latinica  ћирилица
20/06/2024 |  17:08 ⇒ 19:30 | Аутор: РТС

Кенеди подијелио изјаву Вучића уз поруку: Позивам САД, Русију и Украјину на преговоре

Предсједник Србије страхује од рата са Русијом због Украјине, плаши се губитка милиона живота и жели да зна: гдје су одрасли у соби? И ја такође желим то да знам, написао је на Иксу кандидат за предсједника САД Роберт Кенеди Јуниор уз снимак дијела интервјуа предсједника Србије Александра Вучића за Велтвохе.
Роберт Кенеди млађи (Фото:  EPA-EFE/WILL OLIVER, илустрација) -
Роберт Кенеди млађи (Фото: EPA-EFE/WILL OLIVER, илустрација)

Сједињене Америчке Државе одмах морају да почну стварне мировне преговоре са Русијом, а амерички, руски и украјински представници да сједну за преговарачки сто, сматра независни кандидат за предсједника САД Роберт Кенеди Јуниор, који је на свом налогу на Иксу подијелио и снимак дијела интервјуа српског предсједника Александра Вучића у коме он коментарише украјинску кризу.

- Предсједник Србије страхује од рата са Русијом због Украјине. Плаши се губитка милиона живота и жели да зна: гдје су одрасли у соби? И ја такође желим то да знам - навео је Кенеди.

Према његовим ријечима, цијели свијет је "талац прокси рата" који се води против Русије, а већина Американаца и не сумња зашто су Сједињене Државе умијешане у сукоб.

- Позивам на мировне преговоре са САД, Русијом и Украјином за столом. Путин је ово желио. И ми то треба да желимо - написао је Кенеди Јуниор.

Вучић је у интервјуу за швајцарски Велтвохе, говорећи о рату у Украјини, рекао да Запад жели побједу у Украјини, као и Русија, али да он жели да види мир.

- Када желите мир, онда можете лако сагледати проблеме, а када имате наратив и реторику који свакодневно погоршавају ситуацију, онда је све другачије - рекао је Вучић.