latinica  ћирилица
20/06/2024 |  13:38 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

"Халабука која се дигла због хеликоптера показује потпуну опијеност мржњом према Српској и Србији"

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић рекао је да је тешко очекивати да ће бошњачки политички представници икада "прогледати" и престати да насједају на манипулације оних који желе да им Српску, Србију и српски народ представе као непријатеља.
Страхиња Башевић -
Страхиња Башевић

Коментаришући негативне коментаре појединих политичара из Федерације БиХ у вези са стационирањем хеликоптера Министарства унутрашњих послова Србије у Требињу, Башевић је изјавио за Срну да халабука која се дигла против једног, прије свега, хуманог геста показује сву суманутост тих напада и потпуну опијеност мржњом.

Он је подсјетио да је исто непријатељство виђено и током пандемије вируса корона, када је Србија показала своју хуманост и солидарност са Српском и Федерацијом.

- Када би бошњачки политичари, али и сарајевски медији, који на негативан начин извјештавају о сваком хуманом гесту Србије и Српске, могли само на један дан да искључе своју патолошку мржњу и непријатељство према свему што се тиче Српске и Србије и из друге перспективе сагледају ствари, могли би да виде да је и Федерација та која има користи од добрих односа Републике Српске са Србијом, Русијом, Мађарском и другим земљама - истакао је Башевић.

Он је нагласио да БиХ нема исправне хеликоптере и ниједан одговоран човјек не би дао сагласност за њихово кориштење, а прије неколико година оптуживали су предсједника Републике Српске Милорада Додика, тадашњег српског члана Предсједништва БиХ да блокира помоћ људима зато што није могао да дозволи да се користи нешто што је неисправно, јер би била причињена само још већа штета.

- Српска је тада понудила своју помоћ и увијек ћемо то учинити, јер је то нормално и људски и у духу српског народа који желе да и други имају и живе боље, за разлику од бошњачких политичара који се радују и ликују због санкција које се уводе званичницима Српске - нагласио је Башевић.

Он је рекао да Република Српска и њено руководство никада није и неће рећи "дајте нама, немојте случајно Федерацији", а од сарајевских политичара стално слушамо позиве да се обуставе пројекти Републици Српској, што је потпуно несхватљиво, јер су они за добробит и ФБиХ.

- Да није жалосно било би смијешно - закључио је Башевић.