latinica  ћирилица
20/06/2024 |  11:26 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Водовод Приједор: Рационално трошити воду

Из приједорског Водовода апелују на грађане да рационално троше воду, јер је у протеклих неколико дана евидентно повећање потрошње воде од стране становништва.
Водовод Приједор - Фото: РТРС
Водовод ПриједорФото: РТРС

Ово је разумљиво имајући у виду високе температуре и повећан број становника у овом периоду године.

Међутим, масовна нерационална потрошња воде, као што је залијевање пољопривредних усјева, прање површина и слично, у овим условима може проузроковати недостатак воде за снабдијевање једног дијела наших потрошача.

- Водовод Приједор, у сарадњи са Хигијенско-епидемиолошком службом Дома здравља у Приједору, врши редовну контролу квалитета воде у централном градском водоводу, у локалном водоводу Доња Драготиња и у водоводном систему Црно врело. Све анализепоказују да је вода здравствено исправна и доброг квалитета - речено је из Водовода Приједор.

- Овим путем апелујемо на наше потрошаче да воду користе савјесно и рационално, како бисмо у овом кризном периоду обезбиједили воду за све наше суграђане. Несавјесне потрошаче упозоравамо да се не упуштају у недозвољене радње неовлаштене потрошње воде и да у таквим случајевима слиједе казне које износе и по неколико стотина марака - додали су из приједорског Водовода.