latinica  ћирилица
20/06/2024 |  11:21 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

Уговор РТРС-а и ТВ Војводина: Наставак успјешне дугогодишње сарадње (ФОТО/ВИДЕО)

Радио-телевизија Републике Српске данас је потписала уговор о сарадњи са РТВ Војводина. Потписивањем уговора наставља се дугогодишња успјешна сарадња која се односи на размјену програма, што ће омогућити заједничке будуће пројекте. Сарадња ће за гледаоце значити још богатији и разноврснији програм, који се односи на радијске и телевизијске емисије.
Потписивање уговора о сарадњи РТРС-а и РТВ Војводина - Фото: РТРС
Потписивање уговора о сарадњи РТРС-а и РТВ ВојводинаФото: РТРС

Директорка наше телевизије Дијана Миланковић истакла је да су разговори о разним моделима сарадње обављени на Свесрпском сабору, одржаном у Београду.

- Данас су ти састанци настављени и повукли смо неке конкретније потезе, те смо потписали одређене уговоре, као што је уговор са ТВ Војводином, у којима ова телевизијска кућа, уступа права за одређене емисије Јавном медијском сервису Српске - наводи Миланковић.

Миланковићева каже да ће неке од тих емисија бити ексклузивно емитоване већ од јесење шеме.

- Ријеч је о врло квалитетном програму и на томе смо захвални ТВ Војводини. Сарадња ће бити обострана. Наша телевизија је понудила програм за који је ТВ Војводина показала интересовање. Ријеч је о нашем документарном програму, који ћемо у духу ове сарадње уступити нашој партнерској ТВ кући - додаје Миланковић.

Директор РТВ Војводина Горан Караџић истакао је да је овај вид сарадње веома важан за обје медијске куће.

- Када год помислите да сарадња не може бити боља, испостави се да може, што смо ми данас и показали. Вашој кући смо донијели низ програма који су у нашем власништву, а за које смо увјерени да ће бити гледани - додаје Караџић.

Истиче да је исто тако важна и понуда менаџмента РТРС-а, када је ријеч о преузимању одређеног документарног програма наше телевизије.

- Ову понуду смо са радошћу прихватили, јер је документарни програм ваше куће најквалитетнији у региону, али су и неки други садржаји исто тако вриједни пажње. Што се тиче преузимања тог програма, ријеч је и радијским, али и телевизијским емисијама - напомиње Караџић.

Додаје да је ово био један конструктиван састанак.

- Од својих колега у Новом Саду добили смо списак емисија за које они кажу да су фантастичне, а то сам овдје и рекао. Сложили смо се да је ријеч о важним емисија, прије свега, о историји Бањалуке, као и о многим другима, међу којима је и 30 година Републике Српске - закључује Караџић.

Састанак је одржан и са директором ЈП Емисиона техника и везе Србије Савом Савићем.

Фото: РТРС