latinica  ћирилица
20/06/2024 |  09:44 ⇒ 09:53 | Аутор: РТРС

СПС: Позив шефовима одборничких клубова на састанак због "бетонизације" Бањалуке

Одборник СПС у Скупштини града Бањалука Дарко Милошевић рекао је да ова странка позива све шефове одборничких клубова у Скупштини града на хитан састанак како би припремили и потписали заједничку изјаву против "бетонизације" Бањалуке.
Дарко Милошевић - Фото: РТРС
Дарко МилошевићФото: РТРС

Милошевић је истакао да се не смије дозволити да се незадовољство мјештана Борика и других насеља због најављене изградње небодера и зграда у њиховим насељима злоупотријеби и искористи.

- Апелујемо на све политичке партије које имају одборнике у Скупштини града Бањалука да не усвајају измјене регулационих планова које су спорне Бањалучанима и због којих су се наши грађани узнемирили - додаје Милошевић.

Социјалистичка партија Српске позвала је све шефове одборничких клубова да потпишу заједничку изјаву да неће гласати за измјене регулационих планова који су изазвали велико незадовољство у граду, како мјештана тако и струке.

- Наш став је јасан - не смије се градити на штету квалитета живота грађана. Приоритет је да се у граду ријешити питање вртића, паркова, школа и паркинга - јасни су у СПС-у.