latinica  ћирилица
20/06/2024 |  09:05 ⇒ 15:19 | Аутор: РТРС

Вишковић: САД би да казни све који подржавају предсједника Српске Милорада Додика (ВИДЕО)

Из америчких санкција и свега што се дешава можемо да закључимо да САД сматра да треба казнити све који подржавају предсједника Републике Српске Милорада Додика, рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- У преводу, а по њима, то значи да треба казнити грађане Републике Српске, народ. Све оне људе који су дали глас за Милорада Додика и СНСД. Казнити људе у његовом тиму, па и посланике, министре, начелнике и градоначленике, одборнике... То је у најмању руку више од 50 одсто грађана Републике Српске - рекао је Вишковић.

Он је упитао ко је заправо кажњен новим америчким санкцијама против седам предузећа, међу којима су и двије медијске куће, истичући да су то радници, готово хиљаду њих.

- Када се вратите на конкретно, од седам предузећа и двије медијске куће, те запослени у истима, ко је у суштини ту кажњен?. Па јесу ли ти радници корумпирани, криминалци? Имам тезу о пројектуи који је на снази већ неколико година, а циљ тог пројекта је да се власт у Републици Српској народу "огади", те је онда кренула прича да је све корумпирирано, док у другом ентитету, дакле ФБиХ, не можете чути њихове медије да тако нешто чине, јер на кључна питања имају исте ставове, односно држе се заједно - истакао је Вишковић.

Он је рекао да је на сцени "финале" тог пројекта.

- Све је то потпомогнуто истим центрима моћи, а уз то на простору БиХ имате више од стотину телевизија, 600 радија, о порталима нико нема евиденцију и без одговорности данас можете човјека етикетирати без икаквих доказа да је највећи криминалац и да за то не сносите одговорност - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да исти центри моћи имају апсолутну контролу и над судовима и тужилаштвом у БиХ.

- Међутим, овдје треба направити спин према грађанима, циљ је да огадите политичке елите код народа, а не да било шта доказујете, јер немате шта доказати. Имали сте на стотине пријава, политичких, невладиних, врло мало њих је угледало свјетлост дана. Овдје је у питању пројекат, чији је циљ имовина Републике Српске, а иза имовине су њени ресурси - рекао је Вишковић.