latinica  ћирилица
19/06/2024 |  17:34 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Сарајеву смета све што је српско и што представља сарадњу Србије и Српске

Коментари из Сарајева да би институције БиХ требало да се огласе о околностима стационирања хеликоптера и групе службеника МУП-а Србије у Требињу показују да Сарајеву смета све што је српско и што представља било какву сарадњу Републике Српске и Србије, рекао је замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламетарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Ми смо навикли на то да њима у Сарајеву очигледно смета све што је Српско и што је било каква сарадња Републике Српске и Србије. Њима су сметале чак и вакцине које је Србија донирала грађанима Федерације БиХ када нису били способни да набаве нити једну једину вакцину и када су нашли неку фирму за трговину малинама да им набавља респираторе - рекао је Ковачевић.

Он је навео да њихови проблеми и острашћености нису вриједни никаквог коментара.

- Ми смо итеткако захвални Србији и у потпуности подржавмо сарадњу министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Србије. Потпуно смо увјерени да ће тај хеликоптер као и други хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске, МУП-а Српске као и до сада помагати и ФБиХ када то буде било потребно - рекао је Ковачевић, који је и делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да Република Српска с тим никад није нити ће имати проблем.

Ковачевић је рекао да је јако битно поставити питање откуд им сада одједном пада на памет да се прича и поставља питање о било каквом ставу институција БиХ.

- Гдје сте били са таквим питањима када сте омогућили и када сте директно злоупотријебили позиције које имате на нивоу БиХ како би сте подржали срамну резолуцију о Сребреници без става и мишљења заједничких институција БиХ? Тада нисте питали за ставове институција БиХ којих није било и који нису постојали, а сада сте се одједном сјетили да су потребни ставови институција БиХ - додао је Ковачевић Срни..