latinica  ћирилица
19/06/2024 |  15:26 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

У Кини представљен пројекат градње нове болнице у Добоју

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, који присуствује Међународном форуму о инфраструктури, инвестицијама и изградњи у Макау, у Кини, посјетио је данас изложбу на којој је представљен и успјешан пројекат изградње нове болнице у Добоју који финансира Влада Републике Српске, а изводе кинеске компаније на челу са "Синофармом".
Шеранић у Кини - Фото: Уступљена фотографија
Шеранић у КиниФото: Уступљена фотографија

Присуство Шеранића форуму, који траје од данас до 21. јуна, уз велике почасти које делегацији Републике Српске указују организатори, изазвало је и велико интересовање локалних кинеских медија у Макау, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

- Овај форум је велика прилика, не само за Кину, већ и за бројне учеснике из земаља широм свијета. На основу нашег искуства приликом изградње нове болнице у Добоју, коју завршавамо са нашим кинеским партнерима, можемо посвједочити о значају таквог повезивања и сарадње и драго ми је да имам прилику да то представим и званичницима других земаља - рекао је за кинеске медије Шеранић, који је и потпредсједник Владе Српске.

Истакао је да је за Српску приоритетна и сарадња у областима енергетике, зелене енергије, саобраћаја, али и изградње инфраструктуре од које зависи развој сваке земље, те да је овај форум прилика и за сусрете са потенцијалним инвеститорима.

Шеранић је разговарао и са секретаром за економију и финансије Владе посебне управне регије Макаа Леи Ваи Нонгом који је био домаћин званичне уводне вечери форума на којој су се окупили министри и званичници из цијелог свијета.

Међународни форум о инфраструктури, инвестицијама и изградњи у Макау је јединствена изложба и међународна платформа за размјену искустава и повезивање учесника из више од 70 земаља која промовише повезивање, те представљање најновијих технологија, иновативних производа, професионалних услуга, брендова, пројеката и резултата сарадње у области развоја инфраструктуре на глобалном нивоу.