latinica  ћирилица
19/06/2024 |  08:31 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

У Српској врео дан; Љекари савјетују опрез

У Републици Српској и Федерацији БиХ и данас се очекује још један врео дан. Биће топлије него јуче - температуре ће се кретати од 35 до 37 степени.
Сунчано и топло - Фото: РТРС
Сунчано и топлоФото: РТРС

Током дана порашће концентрација сахарског пијеска, која ће утицати на замућеност атмосфере, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Најтоплији дан, али и тропска ноћ очекује се у петак. Љекари савјетују избјегавање директног излагања сунцу, хронични болесници да узимају терапију, довољно течности и конзумирају лакшу храну.

- Апелујемо на грађане, нарочито старије грађане са хроничним обољењима да не излазе на отворено, у периоду од 10 до 17 часова. Наравно, уколико постоји потреба да изађу на отворено, да се адекватно значи спреме, да обуку памучне мајице, шешири, качкети и наравно да се адекватно хидрирају - рекао је Момир Алемпић доктор медицине у Служби хитне медицинске помоћи ЈЗУ Дом Здравља Бијељина.

Вјетар ће слаб до умјерен променљивих смјерова, током вечери у Посавини повремено и појачан.

Јутрос је сунчано уз малу облачност.

Упозорење за возаче - никако не остављати дјецу и љубимце у ужареном аутомобилу. За само сат времена, температура у паркираном возилу може дође и до просјечних 47 степени Целзијусових. Апел и послодавцима да због врућина прерасподијеле радно вријеме.