latinica  ћирилица
17/06/2024 |  19:50 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Ђурђевић Стаменковски: Напади који долазе на Београд и Бањалуку показују колико је Сабор био важан (ВИДЕО)

Србија и Српска су једна породица. Пуно ми је срце што сам била овдје у Српској, рекла је министарка за бригу о породици и демографију у Влади Србије, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостујући у нашем Дневнику 2.
Милица Ðурдевић Стаменковски - Фото: РТРС
Милица Ðурдевић СтаменковскиФото: РТРС

-  Ми се боримо да нас буде и са једне и са друге стране Дрине. Много ми је жао што неки то не виде, и желе да умање Сретење као јединствени празник. То свакако не умањује 9. јануар, који ће се празновати на исти начин као што се и раније прослављао уз то што ћете се прикључити Србији и за празник Сретења - истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Истиче да многи не гледају благонаклоно на такве потезе Српске и Србије.

- Кад год Република Српска одбије понуду да буде слушкиња и да буде претворена у неки топомин, крећу напади на њу. Свесрпски сабор је био најбољи одговор на све то. Не да друге угозимо, већ да сачувамо своје. Напади који долазе и на Београд и на Бањалуку показују колико је Сабор био важан - истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Осврнула се и на резолуцију о Сребреници која је усвојена али са простом мањином.

- Десетина милиона уложено је у то да што више држава гласа за резолуцију у Сребреници, а видјели сте како је то све прошло у Њујорку. Отуд и тако жестоки напади из Сарајева, на које одговарамо аргуменотовано - додала је Ђурђевић Стаменковски.

Она је причала и о механизме у Српској и Србији да се сачувају породичне и традиционалне вриједности.

- Породица је база једног народа и друштва. Издвојићемо 10 милиона динара за три локалне заједнице у Српској да покажемо да ћемо водити бригу о нашем народу. У следећој години ти износи ће бити вишеструки, а акценат ће бити на малим општинама, да дјеца тамо добију игралишта, вртиће и све оно што је потребно за развој - закључила је Ђурђевић Стаменковски.