latinica  ћирилица
17/06/2024 |  16:21 | Аутор: РТРС

Стевандић - Глишић: Значајна улагања Србије у Српску и ФБиХ

Србија је уложила значајна средства у бројне капиталне пројекте у Републици Српској и Федерацији БиХ, а доказ одличних односа је и тај да многи реализовани пројекти носе име "Србија", истакнуто је данас у Бањалуци на састанку предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића са министром за јавна улагања Србије Дарком Глишићем.
Глишић, Випотник и Стевандић - Фото: Уступљена фотографија
Глишић, Випотник и СтевандићФото: Уступљена фотографија

Стевандић је посебно нагласио улагања Србије у области здравства што укључује и изградњу потпуно новог објекта Дома здравља у Станарима, који ће унаприједити здравствену услугу за становнике ове општине, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Саговорници су нагласили да је неопходно наставити сарадњу ради унапређења квалитета живота грађана Србије, Републике Српске, што је од кључног значаја за мир и економски развој региона.

Србија и Република Српска остају посвећене дугорочним пројектима који ће унапредити живот својих грађана кроз отварање радних места, побољшање животног стандарда и подстицање привредног раста.

На састанку су размотрена досадашња улагања Србије у Републику Српску и БиХ, те су представљени одређени пројекти који ће бити реализовани у будућности.

Састанку је присуствовао и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник.