latinica  ћирилица
17/06/2024 |  13:54 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Финансијска помоћ за три пројекта у Српској - први корак у трасирању сарадње (ВИДЕО)

Министарство за бригу о породици и демографију опредијелило је 10 милиона динара /око 85.500 евра/ за три пројекта локалне самоуправе из Републике Српске и ово је први корак у трасирању заједничке сарадње, истакла је министар за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски.
Састанак у Палати Републике (Фото: predsjednikrs.rs/Dona Katušić) -
Састанак у Палати Републике (Фото: predsjednikrs.rs/Dona Katušić)

- Наша сарадња биће базирана на популационој политици, демографији и истицању породичних вриједности. У наредној буџетској години издвојићемо још значајнија средства. Желимо да покажемо да су Србија и Српска једна породица. Као представници Владе активно ћемо радити на томе - додаје Ђурђевић Стаменковски.

Напомиње да, су Срби један народ, који има право да буде свој на своме.

Додаје, да појединци, најављују да би подијелили Републику Српску, али она није "ничија слушкиња".

- Република Српска је тековина, која има недвосмислену подршку Србије, која је изражена Декларацијом о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, од које нећемо одступати - додаје Стаменковски.

Претходно се обрати и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је истакао жељу за наставак изучавања свега што је у интересу српског народа, како би се креирале најпрактичније акције које би проводили на терену.