latinica  ћирилица
16/06/2024 |  18:35 | Аутор: РТРС

Бањалучки ПДП: Ђајић мијеша политику тамо гдје јој никако није мјесто

Из Градског одбора ПДП-а Бањалука саопштено је данас да, иако су родитељи задовољни новим повећањем субвенција и планом за потпуно изједначавање цијена боравка дјеце у вртићу, директор УКЦ-а Српске и предсједник бањалучког ГО СНСД-а Владо Ђајић поново мијеша политику тамо гдје јој никако није мјесто.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

- Његова данашња изјава да градоначелник понижава родитеље са повећањем субвенција са 60 на 150 КМ и да до 1. јула изједначи цијене приватних и државних вртића идеална је прилика да питамо и њега и Владу Републике Српске шта се десило са најавом Владе Републике Српске од 11. септембра 2019. године када су званичници Српске најавили да ће предшколско образовање у Републици Српској бити бесплатно? - навели су из бањалучког ПДП-а.

Даље наводе да "бањалучки СНСД за више од двије деценије владавине у Бањалуци, када су имали и градоначелнике и скупштинску већину, није направио ниједан корак када је у питању субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима".

- За разлику од њих, градоначелник Драшко Станивуковић је током свог првог мантада увео субвенције, бесплатне уџбенике, помоћ породиљама, бесплатне матуре, бесплату легализацију, бесплатне плацеве за младе брачне парове, као и многе мјере које су знатно олакшале живот бањалучким породицама - истакли су из ГрО ПДП-а.

Из овог одбора позвали су Ђајића да, како кажу, до 1. јула уплати све порезе и доприносе радницима УКЦ-а.

- Нека доктор Ђајић до 1. јула заврши прије пет године започету клизећу гаражу, у коју је потрошено толико новца да дјеца у цијелој Републици Српској добију субвенције. Позивамо га до 1. јула ријеши листе чекања за прегледе и операције на УКЦ, па тек онда да се бави листама чекања у бањалучким вртићима - навели су из Градског одбора ПДП.