latinica  ћирилица
16/06/2024 |  15:34 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Селак поново на челу СПС-а: Наставак политике социјалне правде и националне одговорности (ВИДЕО)

Горан Селак данас је поново изабран за предсједника Социјалистичке партије Српске на Конгресу странке у Бањалуци.
Конгрес СПС - Фото: Уступљена фотографија
Конгрес СПСФото: Уступљена фотографија

Селак је поручио да ће наставити да води политику социјалне правде и националне одговорности.

Селак је захвалио делегатима и члановима који су му указали повјерење, нагласивши да овај избор представља велику част и одговорност.

Током обраћања, нагласио је историјску улогу социјалиста у националном, економском и социјалном напретку српског народа.

- Наш циљ је да створимо социјално праведно и економски напредно друштво, које ће бити у служби свих грађана - рекао је Селак.

Селак је истакао значај предстојећих локалних избора, на којима СПС планира да покаже своју посвећеност рјешавању проблема грађана на локалном нивоу, саопштено је из СПС-а.

- Свака локална заједница на коју буде утицала СПС мора бити спремна да рјешава проблеме и гради бољу будућност за своје грађане - додао је.

Наводи се да ће СПС наставити да подржава европски пут Републике Српске, али са јасним фокусом на очување њених надлежности и традиционалних вриједности.

- Европска унија представља прилику за наш народ да живи на заједничком простору без граница, али је подједнако важно да задржимо наше вриједности и идентитет - нагласио је Селак.

СПС је истакао посвећеност блиским односима са Србијом, подржавајући све иницијативе које доприносе јединству српског народа.

- Наш народ је један и јединствен, и сви морамо радити на томе да очувамо и јачамо нашу заједницу - истакао је Селак.

Даље се наводи да Социјалистичка партија Српске стоји чврсто на позицијама патриотизма и социјалне одговорности, спремна да предузме све мјере како би се обезбједила достојанствен живот за сваког грађанина.

- Наше снаге леже у јединству и солидарности. Само заједнички можемо изградити праведно и достојанствено друштво за све - поручио је Селак.

Закључујући обраћање, Селак је позвао све чланове и симпатизере СПС-а да храбро наставе борбу за бољу будућност Републике Српске.

- Нека наша борба буде симбол наде и инспирације за све грађане. Живјела Социјалистичка партија Српске! Живјела Република Српска! Живјела Србија! - закључио је Селак.

Уступљена фотографија

Конгресу СПС-а путем видео линка обратио се оснивач Покрета социјалиста и потпредсједник Владе Србије Александар Вулин, а Конгресу су присуствовали и многобројни гости из Српске, Србије и Црне Горе међу којима су и Немања Старовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, као изасланик предсједника Српске напредне странке и предсједника Владе Србије Милоша Вучевића, Бојан Торбица, потпредсједник Покрета социјалиста.

Конгресу су присуствовали и Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а, Игор Додик, организациони секретар СНСД-а, Саша Тривић, потпредсједник Уније послодаваца Српске, Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину, Владислав Дајковић, предсједник Слободне Црне Горе, Александар Лукић, генерални секретар НДП-а, др Никола Шобот и Миле Дмичић, предсједник Политичког савјета ДЕМОС-а.