latinica  ћирилица
15/06/2024 |  13:50 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Парастос за погинуле борце Војске Српске и цивиле из Тутњевца

У Тутњевцу код Угљевика данас је служен парастос и положено цвијеће испред спомен-обиљежја за 23 погинула борца Војске Републике Српске и три цивилне жртва рата из овог подмајевичког мјеста.
Угљевик - сјећање - Фото: СРНА
Угљевик - сјећањеФото: СРНА

Мјештанин Тутњевца и бивши припадник Специјалне јединице "Мандини лавови" Гавро Милошевић истакао је да ће док год постоје борци Војске Републике Српске његовати сјећање на погинуле саборце.

- Настојимо да младим покољењима пренесемо ту културу сјећања и кроз овакве догађаје им објаснимо значај борбе српског народа за слободу и за Републику Српску која је била воља народа и рекао бих воља Божија, а остварена је захваљујући јединству нашег рода у најтежим тренуцима - рекао је Милошевић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је дужност и обавеза свих који живе у слободи и миру у Републици Српској да одају почаст херојима Одбрамбено-отаџбинског рата, као и поштовање њиховим породицама.

Он је рекао новинарима да је локална заједница учинила много за ову категорију друштва њиховим стамбеним збрињавањем и другим видовима помоћи, те да ће тако бити и у наредном периоду.