latinica  ћирилица
15/06/2024 |  11:48 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Рајилић: Хелез се не пита о постојању Српске

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић истакла је да се министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, један од србомрзаца којима је Република Српска трн у оку, не пита о постојању Српске.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Он је један од србомрзаца у низу којима је Република Српска трн у оку. Нису времена онаква како то такви мисле. Нису у рату створили унитарну БиХ, а послије Дејтонског споразума пропали су им сви покушаји да нестане Српска - рекла је Рајилићева Срни.

Она је истакла да Хелезове приче о укидању Републике Српске представљају само његову машту и причу по оној народној "што је баби мило, то јој се и снило".

- Зукан Хелез је небитна личност, без обзира што је на ту функцију дошао као страначка личност. Нити се он пита да ли ће постојати Република Српска, ни како ће се звати - рекла је Рајилићева.

Она је подсјетила да је Република Српска настала у миру, да је међународно призната Дејтонским мировним споразумом и да је већ позната прича шта би Хелез желио.

Хелез је најавио да ће Бошњаци затражити укидање назива Републике Српске и саме Републике и њену подјелу на два кантона.