latinica  ћирилица
13/06/2024 |  21:32 ⇒ 21:36 | Аутор: banjaluka.net

Митровић: Хиљадугодишњи ратови

Дјеловање западних држава према Русији, описао је Ги Метан, швајцарски публициста и дугогодишњи уредник часописа Трибјун де Женев, у својој књизи "Русија – Запад/ Хиљаду година рата/Русофобија од Карла Великог до украјинске кризе", која је објављена 2015. године у Женеви, навео је правник Славко митровић.
Славко Митровић -
Славко Митровић

Његову колумну за banjaluka.net преносимо у цијелости:

Ги Метан доказује да оно што се сада дешава у односима Запада према Русији има своје дубоке коријене, независно од држава и идеологија. То потврђује и Стаљинову изјаву из четрдесетих година прошлог вијека: Ратоваће против нас и кад рата не буде, нападаће нас без обзира на то какво је наше друштвено уређење, ко сједи у Кремљу и какву политику води. Ми смо им трн у оку, сметња да буду апсолутни господари свијета.

Обојене револуције

Украјинска криза која је 2014. године довела до државног удара у Украјини, одвијала се на централном кијевском тргу Мајдан под командом САД и Викторије Нуланд, тадашње помоћнице америчког државног секретара (познате по изјави "ко ј..е Европску унију"). Криза је настала одавно, а развијала се од распада СССР-а и стицања независности његових бивших република 1991. године. Сценарио кризе био је амерички, баш као што је то било и приликом избора 2004. године на којима је побиједио њихов фаворит Виктор Јушченко. Тадашња дешавања у Украјини позната су као "наранџаста револуција", једна од обојених акција западних обавјештајних служби. Патентирана је књигом Џина Шарпа "Од диктатуре до демократије". Код нас је то постало познато рушењем Слободана Милошевића крајем прошлог вијека, а ширило се дјеловањем невладине организације "Отпор" коју су финансирали Американци. Револуције – ружа у Грузији, кедрова у Либану, лала у Киргистану и на другим мјестима, само су изданци истог сценарија.

Србијански активисти Отпора су то продавали као примјену Шарпових идеја, што је описао Срђа Поповић у књизи "Мустра за револуцију". Пензионисани амерички пуковник Роберт Хелви користио је Шарпове тактике за обуку активиста у Србији. У књизи Тима Маршала "Игра сјенки" остало је забиљежено и свједочење британског амбасадора који је службовао у једној од сусједних држава и посредно био укључен у дешавања у Србији: "Врбовање се одвијало на три начина: давањем помоћи одређеним медијима, давањем подршке одређеним опозиционим политичарима и тражењем инсајдера који желе да сарађују." Звучи познато и примјењиво на садашњу ситуацију у Србији и Српској.

Ладламов сценарио

Роберт Ладлам је један од најтиражнијих писаца политичких трилера од којих су најпознатији романи о Џејсону Борну, уз то филмовани са Мет Дејмоном у главној улози. Иако је Ладлам умро још 2001. године, након смрти његови сарадници су објавили још неколико књига под његовим именом. Интересантно је да је Ладлам као својеврсна франшиза послужио и другим ауторима да пишу истим стилом, стављајући и њега као аутора. Тако је 2005. године објављен роман "Московски вектор" са ауторима "Роберт Ладлам и Патрик Ларкин". То су романи који се гутају, слично као што се некада читао "Ф. Ештон" (уствари Митар Милошевић, уредник новосадског Дневника) и његови рото-романи о Доналду Сикерту Луну – краљу поноћи.

У роману "Московски вектор" (оригинал објављен 2005., а код нас преведен и објављен 2007. године) описује се тајанствена брза и смртоносна болест коју преноси вирус "хидра" справљан на основу појединачне ДНК који праве Руси у сарадњи са злим научником из бивше Источне Њемачке, а што финансира (случајно) српски тајкун Константин Малковић, један од најбогатијих људи у Русији. Вирус убија истакнуте војне и политичке лидере западних земаља и Украјине. Украјина је у роману поприште битке "доброг Запада и злочиначке Русије". Невјероватно је предвиђање украјинског рата и то 17 година прије него што се догодио. Роман описује "план Жуков" као планирано заузимање и присилан повратак под руску контролу бивших совјетских република, а нарочито источне половине Украјине. Циљ је "довођење десетина милиона етничких Руса под власт и заштиту Кремља". Као разлог наводи се изјава шефа Руске обавјештајне службе "ако кијевска влада не може заштитити наше људе од властитих украјинских ултранационалиста, онда ми то морамо учинити умјесто њих".

Као датум напада на Украјину, роман наводи: "Први напади и ваздушни удари специјалних снага почеће неколико минута након поноћи 24. фебруара." Након 17 година, ово се и десило 2022. године, управо 24. фебруара, управо зато што је кијевски режим водио рат против својих грађана руског поријекла у Донбасу. У роману се описује како је узимана крв од руског становништва ради истраживања "Поријекло Словена што га спроводи Европски центар за истраживање становништва". А пандемија са COVID-ом 19, могла би бити претходница много озбиљнијег вируса, што се и наговјештава.

Нова биолошка оружја

У стварности, постојање преко 200 западних биолошких лабораторија понајвише америчких, евидентирано је у 25 земаља свијета. Руско министарство одбране тврди да су у Украјини пронађени докази да Кијев истражује компоненте за биолошко оружје уз директну укљученост Пентагона и да Кијев помаже Вашингтону да развије такозвано "етничко оружје". Другим ријечима, оружје које се може користити посебно против одређених етничких група, против Руса на примјер. Сједињене Државе су отварале биолабораторије у Украјини у склопу програма биолошког оружја, изјавио је један од кандидата за предсједника државе из редова Демократске странке Роберт Кенеди Млађи: "Имамо биолабораторије у Украјини, јер ми развијамо биолошко оружје и за то оружје се користи нова синтетичка технологија ЦРИСПР и методе генетског инжењеринга који нису били доступни претходном поколењу".

Према његовим ријечима "Америка је 2001. године поново почела да улаже огроман новац у биолошко оружје али је била и забринута, јер је кршење Женевске конвенције злочин и због тога је надлежност за биолошку безбједност пребачена на Министарство здравља.“ Кенеди наводи и да је за свако биолошко оружје потребна вакцина, јер постоји могућност да оружје дјелује и на оног ко га примјењује. Помоћница државног секретара САД Викторија Нуланд је 2022. године на саслушању у Сенату САД на питање сенатора Марка Рубија – има ли Украјина хемијско или биолошко оружје, одговорила како та земља има постројења "за биолошка истраживања". "Тренутно смо јако забринути да би руске снаге хтјеле преузети контролу над њима. Па сарађујемо с Украјинцима да видимо како спријечити да ти истраживачки материјали не падну у руке руских снага ако се приближе", рекла је тада Нуландова.

Један од најпознатијих америчких новинара Такер Карлсон то потврђује: "Под заклетвом на јавном саслушању у Сенату, Викторија Нуланд потврдила је да су руске дезинформације, теорија завере, лудило у које је неморално вјеровати – заправо потпуна истина". У саопштењу руског генералштаба наводи се да је више од 140 контејнера са ектопаразитима слијепих мишева – бувама и крпељима, изнесено из биолошке лабораторије у Харкову. Сврха пројекта УП-4, који је реализован у лабораторијама у Кијеву, Харкову и Одеси, била је проучавање могућности ширења посебно опасних инфекција преко птица селица. Инфекције су укључивале и високопатогени грип Х5Н1, чија смртност за људе достиже 50 одсто. Руски званичник Дмитрије Рогозин је, 21. марта 2022. , изјавио да је биолошко оружје које су Американци разрађивали у Украјини имало за циљ удар на репродуктивни систем жена и имунитет одређених народа, прије свега Руса. То оружје дјелује на репродуктивну функцију жена одређене националности, као и на имуни систем конкретног народа, изазивајући алергије, нетолеранцију према уобичајеној храни што води слабљењу имунитета нације и њеном изумирању без класичног рата".

Надбискуп Карло Марија Вигано, бивши представник Ватикана у САД, истиче: "На тему америчких интереса у Украјини, вриједно је помена да постоје биолошке лабораторије у Украјини, под контролом Пентагона, а у којима изгледа раде само амерички стручњаци са дипломатским имунитетом, под директном управом америчког Министарства одбране."

Златна милијарда

Пројекат истребљења људи на нашој планети до идеалног броја од милијарду становника није само теорија завјере. Руски предсједник Владимир Путин је то више пута помињао, што се уклапа у сазнања да је на територији Украјине, Запад имао лабораторије за масовно уништење. Пројекат смањења броја становника на "идеалну златну милијарду" током деценија мијењао је значење – од привилегованих друштава и раса преко "економског геноцида" до истребљења сиротиње и свођења броја становника планете на милијарду. Путин је Санктпетербуршком форуму рекао: Земље "златне милијарде" и даље сматрају све остале својим колонијама, другом расом". Упозорио је да владајуће елите на Западу живе у илузијама и не желе да уоче промјене. "!Колеге на Западу покушавају да се супроставе току историје и мисле у категоријама прошлог вијека, али садашње промјене у економији и међународној политици су тектонске и револуционарне."

Рекло би се да промјене нису само епохалне, већ се ради о промјени епоха. Тај процес је у току.