latinica  ћирилица
13/06/2024 |  18:50 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

Додик: Бошњаци 30 година покушавају да униште Српску и од БиХ направе исламску државу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Република Српска тридесет година давала шансу БиХ и да су Бошњаци тридесет година само настојали да униште Српску и да од БиХ направе исламску државу.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Ако је Запад све вријеме окретао главу од те чињенице, вјерујем да ће послије иступа /министра одбране у Савјету министара/ Зукана Хелеза коначно прогледати - навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Додик каже да "колики год циркусант био Хелез, његове посљедње пријетње упућене Србима и Републици Српској говоре какву су судбину бошњачки политичари намијенили Србима".

- Давно је речено - "што тријезан мисли, то пијан говори", а Хелез је све рекао. Његова ратнохушкачка, шовинистичка реторика, мржња према свему српском, кулминација је деструктивне бошњачке политике - истакао је Додик.

Он је нагласио да су пријетње ратом и уништење Срба врхунац кршења Дејтонског споразума и највећа пријетња миру од његовог потписивања до данас.

Додик каже да "као што је Алија Изетбеговић 1992. на пружену руку Србије одговорио ратом, тако и данас Хелез на поруке мира, толеранције, сарадње Србије и Републике Српске одговара призивањем рата".

- Срамота је ћутање /америчког амбасадора Мајкла/ Марфија, /Кристијана/ Шмита и осталих, увијек спремних да реагују на све. Срамота је ћутање политичара из Сарајева. Ми на ово нећемо ћутати - поручио је предсједник Републике Српске.