latinica  ћирилица
13/06/2024 |  15:36 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Формиран предмет против Суљагића због пријетњи полицијском службенику (ВИДЕО)

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини формирало је предмет против Емира Суљагића, директора Меморијалног центра Поточари због угрожавање сигурности полицијског службеника.
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни суд - Фото: РТРС
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни судФото: РТРС

Из овог тужилаштва за РТРС је речено да је предмет против Е.С. формиран 10. јуна по обавјештењу Полицијске управе Зворник, у вези са кривичним дјелом угрожавање сигурности, почињеног на штету полицијског службеника.

- Полицијским службеницима ПУ Зворник је наложено предузимање свих потребних мјера и радњи у циљу прикупљања доказа, потребних за расвјетљавање предметног догађаја и доношења правилне и законске тужилачке одлуке - навели су из Тужилаштва.

Из Полицијске управе Зворник речено је да полицијски службеници у овом случају поступају под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и да би Суљагић требало да буде саслушан у својству осумњиченог лица.

Додају да се Суљагић сумњичи да је 31. маја извршио кривично дјело угрожавање сигурности, јер је путем телефона упућивао пријетње помоћнику начелника зворничке Полицијске управе Адису Цибралићу.

Суљагић је објавио да је одбио да даје изјаву у Полицијској управи Зворник без присуства адвоката. 

По изласку из Полицијске управе одбио је и да да изјаву за Радио-телевизију Републике Српске, рекавши нашој новинарској екипи да не жели да говори за РТРС.