latinica  ћирилица
13/06/2024 |  13:58 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Букејловић: Циљ Декларације - промоција мира и добрих односа у региону

Потпредсједник Владе Републике Српске Милош Букејловић изјавио је да је Декларација свесрпског сабора важан документ, јер је ријеч о промоцији националних интереса, мира и добрих односа у региону.
Милош Букејловић - Фото: Уступљена фотографија
Милош БукејловићФото: Уступљена фотографија

Букејловић је истакао да је сарадња Републике Српске и Републике Србије изузетна, као и појединачни односи министарстава двије владе.

- Томе у прилог говори и чињеница да су потписани бројни меморандуми, споразуми и уговори, којима је предвиђена размјена добрих пракси и искустава у различитим областима, а чиме ће додатно бити оснажена институционална сарадњу сродних институција - рекао је Букејловић.

Он вјерује да ће се реализацијом заједничких пројеката допринијети економском напретку, те јачању међусобних веза.

Букејловић је подсјетио да је у Београду разговарао са министром правде Србије Мајом Поповић и министром за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томиславом Жигмановим о правосуђу и о људских правима.

- Централне теме разговора односиле су на правосуђе и људска права, као и на унапређење нормативног оквира за сарадњу, што укључује заједничке активности из дјелокруга рада министарстава, односно организовање научних конференција, радионица и стручних скупова - рекао је Букејловић.

Он је навео да су се саговорници информисали и о новинама у области нотаријата, дигитализације правосуђа и нормативних послова.