latinica  ћирилица
13/06/2024 |  07:45 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Појачана контрола саобраћаја

На путевима који су у надлежности Полицијске управе Бањалука од данас се спроводи четвородневна акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на брзину вожње и управљање возилом под дејством алкохола.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Акција се спроводи с циљем спречавања саобраћајних незгода у којима су неприлагођена/непрописна брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола једни од основних узрока, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Појачана контрола брзине вожње вршиће се уз помоћ возила "пресретача" са уграђеним системом за мјерење брзине, као и савремених радарских система.

У саопштењу се подсјећа да је на подручју ове полицијске управе од почетка године евидентирано 2.316 саобраћајних незгода, у којима је погинуло 10 лица или за 42,9 одсто више у односу на исти прошлогодишњи период.

Полицијска управа Бањалука апелује да возачи моторних возила приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине вожње, да вожњу прилагоде условима и стању на путевима, те да не конзумирају алкохол прије и за вријеме управљања моторним возилом, како би своју и безбједност других подигли на виши ниво.